В интервюто на Васил Найденов пред transitionstories.eu - проектът `Истории от

...
В интервюто на Васил Найденов пред transitionstories.eu - проектът `Истории от
Коментари Харесай

Васил Найденов: Народът реагира много стадно и избира кой да го управлява на симпатии

 В изявлението на Васил Найденов пред transitionstories.eu - планът `Истории от прехода " огромният български реализатор приказва за предишното, и за сегашното. За изпарилите се пенсии на сътрудниците му от неговото потомство, за политиката и манталитета на Андрешко, за народопсихологията - или по какъв начин избираме управленците си " все едно ще бъдат бъдещи манекени ". Кеца приказва още за поколенията и достиженията, за непреходността на творчеството, за продуцентите в кавички и за това би трябвало ли артистите да чакат държавна помощ.

Народът реагира доста стадно и кара на благосклонност по време на избори

" Народът реагира доста стадно и кара на благосклонност. Още от време оно народът споделя този ми е приветлив, оня не ми е приветлив, сякаш това ще бъдат бъдещи манекени! Думата политик към момента не е специалност. Много хора се учиха в придвижване да са политици, само че от време на време когато тези хора, които създават закони, се учат в придвижване става ужасно, тъй като всичко това е на гърба на народа. Народът пък внезапно стартира да страда, а къде е гледал преди този момент? ", споделя Васил Найденов, който преди този момент е споделил, че и на него, и на Богдана Карадочева са предложили депутатски места " при което ние доста се смяхме ".

Човек би трябвало повече да мисли когато гласоподава, а и освен тогава, а не да кара единствено по благосклонности - безапелационен е той.

" Понякога хората се женят и внезапно след несъмнено време цялата благосклонност, омагьосване и секс изчезва внезапно и се стига до бракоразвод. (...) Не е единствено до харесване – би трябвало да видиш с какъв човек се срещаш, какъв разсъдък има, какъв морал има. Много хора в тези среди (на политиците) са тарикати и още Елин Пелин е пресъздал това в облика на Андрешко. Тази хитрост витае и до ден сегашен в нашите политици и музиканти ".

Според Найденов " очевидно е заложено при българина – той да вземем за пример избира да прави кръгли маси и да не изрича своето мнение ".

" Българинът в това отношение има показателни поговорки с преклонената глава, дето сабята не я сече или полегналата Тодора, която нито е легнала, нито е станала. Това не може да се преведе на непознат език! Много от нашите хора са привикнали да полягат и да се нагаждат и да бъдат практични. Животът изисква от време на време да си доста по-категоричен и да имаш позиция  независимо дали ще е в твой ущърб. Като депутат ти си задължен да проповядваш това, в което вярваш. Макар че това, което приказвам сега, несъмнено звучи илюзорно и наивно ".

А какво мисли за прехвърлянето от партия в партия? - " Това е все едно да си във всички футболни тимове и да ги сменяш по отношение на това къде дават повече пари! На всичкото от горната страна ти да проповядваш, че това е истината и това е същински тим. "

" Революцията изисква битка  – властта не се дава, тя се взима! Българинът е привикнал да не се занимава и да не рискува нищо. Ако има такива, които рискуват, те са доста малко като численост. Всички останали гледат " сеир " в профил и не смеят да реагират ", показва още изпълнителят.

Единствено най-концертните музиканти - навръх тях им изчезнаха архивите!

" Единствено най-концертните музиканти, навръх тях им изчезнаха архивите! "  - съмнява се Найденов в изгубването на информацията за направеното от сътрудниците му обратно във времето, което наложи специфична " методология " за пресмятане на пенсиите на артистите. -  " (...) Това е интервалът, в който с куфарчета за изнасяни пари за Чехия. Може в някои от тези куфарчета да са били част от тези милиони, които сме спечелили. Никой не може да подсигурява какво тъкмо е това – странното е, че управителният кадър на обединяване " Музика “, моите почетения към тях и то видни диригенти на интернационално равнище, само че всичките те заедно с партийния секретар имат пенсионни права. Как изчезнаха изборно единствено на артистите, които изработваха тези пари години наред. В Национален осигурителен институт не знаят кои са Лили Иванова, Кирил Маричков, " Щурците ", " Диана Експрес ", " Сигнал ", Богдана Карадочева, Йорданка Христова? Това са нелепости!

 Едно 40-50% от тези хора към този момент умряха. Те не дочакаха своите законни, пенсионни права! Това са хора като Боян Иванов, Борис Гуджунов, Борислав Грънчаров. (...) Това нещо единствено по себе си е някакъв държавен цинизъм – тези пенсии може да са дребни и оскъдни, само че те са направени и са ни взети от залъка години наред сме плащали като попове. "

Какво да кажа, ние сме от непрекъснатата вълна

Може би има хора, които слушат единствено рап, може би има хора, които слушат new wave, въпреки че от дълго време не е съвременен на международните подиуми. Питали Миг Джагър: Какво ще кажете за новата вълна? А той дал отговор: Какво да кажа, ние сме от непрекъснатата вълна! - споделя Кеца по тематиката " млади ", " остарели " и непреходност на творчеството.

" Много по-лесно е да си пуснеш телевизия, да си качиш краката на масата и да гледаш, а е доста по-трудно да отидеш вечерта, да си платиш в зима и лете, с цел да чуеш еди кого си и най-после да е цялостно всякога ", добавя.

И пита:

" Колко от младите пълнят (зали - б.р)? Те, в случай че толкоз пълнят, няма да желаят помощи от Министерство на културата. Когато човек цялостни, това значи, че дори в Монголия, България и Таджикистан въпреки всичко работейки, той прави някакви пари и няма потребност да кандидатства за помощ дори и при ковид. Да сте чули Елтън Джон да моли кралицата за пари? "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР